Nieuws

Java-winkel van Sun volgende maand open

Sun gaat, naar alle waarschijnlijkheid, volgende maand zijn Java Store openen. Dat is een initiatief dat vergelijkbaar is met de populaire App Store van Apple.

Vorige week werd op Openworld, het evenement van Suns nieuwe eigenaar Oracle, bekendgemaakt dat er volgende maand een belangrijke aankondiging over de Java Store komt.

De toepassingenwinkel is in juni gelanceerd als verzamelplaats voor gratis bètaversies van Java-toepassingen. De Java Store is gericht op consumenten. Op dit ogenblik is de bètaversie van de winkel enkel in de Verenigde Staten beschikbaar.

Pas in 2010 bij ons
Een definitieve versie was oorspronkelijk voorzien voor eind 2009, maar zou er volgens de geruchten al volgende maand kunnen zijn. Volgens de planning krijgen andere landen toegang vanaf 2010.

Toch is niet duidelijk wat er juist in de Java Store zal worden aangeboden, omdat Oracles plannen voor Sun nog niet duidelijk zijn.

Ook onduidelijk is de manier waarop klanten gaan betalen voor Java-toepassingen. Het blijft voorlopig ook nog een raadsel hoe Sun de winkel gaat beheren. Er zijn nog geen richtlijnen bekend over welke toepassingen mogen en welke niet.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business