Nieuws

Activist verlaat bestuur Yahoo

Aandeelhouderactivist Carl Icahn verlaat de bestuursraad bij Yahoo. Hij leidde een jaar geleden het verzet van aandeelhouders die het niet eens waren met de Yahoo-directie, ten tijde van de overnamebesprekingen met Microsoft.

Icahn heeft zichzelf in het Yahoo-bestuur genesteld in de periode dat de directie moest beslissen om het bedrijf te verkopen aan Microsoft. Hij was het niet eens met beslissingen die toenmalig directeur Jerry Yang nam.

Verkoop aan Microsoft
Icahn, die goed was voor vijf procent van de aandelen, vond het een stommiteit om Yahoo niet aan Microsoft te verkopen. Hij wilde zelfs een heel alternatief bestuur bij Yahoo installeren om zijn zin te krijgen. Een verkoop aan Microsoft had hem veel geld kunnen opbrengen. Het aandeel werd door Microsofts bod gewaardeerd op 33 dollar, veel hoger dan de 17 dollar die het nu waard is.

Uiteindelijk trad Icahn aan in de bestuursraad, samen met twee andere bestuurders die hij zelf mocht aanduiden. De verkoop aan Microsoft is er niet gekomen. Er is wel een overeenkomst gesloten waarbij Microsoft de zoekdiensten van Yahoo overneemt.

Gelooft in huidige directeur
Icahn heeft bij zijn vertrek nog in een brief zijn steun uitgedrukt voor CEO Carol Bartz: “Ze levert goed werk en ik geloof dat de Microsoft-transactie grote verdiensten zal hebben op lange termijn, het potentieel dat velen nog steeds niet verstaan.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business