Nieuws

Nieuwe Cooler Master merken richten zich op design en gamers

Een van de succesvollere bedrijven in ICT land is Cooler Master. Deze onderneming is vooral bekend door koeloplossingen en behuizingen. Ook bedrijven als Intel maken graag gebruik van deze technologie. Sinds enige tijd beschikt Cooler Master echter over twee nieuwe merken, Choixx en CM Storm.

In België worden de Cooler Master merken gedistribueerd door o.a. BAS, Copaco en ITC Multimedia. In Nederland zijn de merken al langer mainstream en zijn de Cooler Master producten bij ketens als MyCom en Computerland ruim op voorraad.
 
Onder het Choixx label zal de komende maanden een serie klein zakelijke en consumenten producten als muizen en accessoires voor de notebook markt op de markt komen. Opvallend zijn de zeer dunne anti-slip Choixx muismatjes. CM Storm brengt nieuwe producten die de gamer een leuker leven moet bezorgen.
Voorlopig is Cooler master echter druk bezig haar huidige productserie op koelgebied te vernieuwen. Heat pipes krijgen bijvoorbeeld gezelschap van Heat columns. Deze laatste bestaan uit pijpjes met water dat onder verlaagde druk is geseald in de behuizing.
 
In die opzet gaat het water bij lagere temperatuur koken in de pijpen wat de efficiency van hitteafvoer rond 30 graden celcius vergroot. Ook wat ventilatoren betreft gaat Cooler Master verder. Nieuwe modellen zijn bijvoorbeeld demonteerbaar en te reinigen met water. Ook de notebook markt gaat niet aan het Cooler Master label voorbij.
 
Regiomanager Tara Hsiao showde dan ook met duidelijk plezier de notebook standaarden van geperforeerd aluminium voor de notebook gebruiker met een hitteprobleem. Het model Notepal U2 gaat daarbij vergezeld van ventilatoren die precies onder notebook hotspots kunnen worden geplaatst.
Notebooks worden namelijk steeds intensiever gebruikt en een koele notebook leeft nu eenmaal langer en presteert beter. Verder levert Cooler Master nu ook een universele notebook voeding met USB uitgang. Prima voor de vervangingsmarkt.

Choiix

Het Chooix merk is beslist een verstandige zet in deze tijden. Als de portemonnee wegens de crisis wat op slot zit biedt Choiix een serie redelijk geprijsde nuttige accessoires. Deze zullen niet misstaan onder de kerstboom. Ook hier notebook supports met koeling, maar ook één van hout die zich duidelijk richt op de design markt. In december komt verder een nieuwe 2,5 inch Choiix disk behuizing op de markt. Deze maakt het mogelijk om in enkele seconden een disk te plaatsen.
 
Voor de verwende notebook gebruiker biedt Choixx onder meer de ,,Accu-mouse’’ hoge resolutie muizen. De 1200 DPI versie is voorzien van een micro-dongle die een afstand van 5 meter toelaat. De medewerkers van Cooler Master gebruikten deze muis dan ook tijdens hun demo’s om Powerpoints te tonen. De 800 DPI versie beschikt over een intrekbare muiskabel.
 
Alhoewel de Choiix producten al door hun design vormgeving flink zullen opvallen in het schap heeft Cooler Master speciale aandacht besteed aan de blister verpakking van de muizen die heel origineel de vorm van een muiscursor heeft aangenomen. De blister is trouwens één van de eerste mensvriendelijke die wij ooit tegenkwamen zodat bijl en Stanleymes achterwege kunnen blijven.
 
In de CM Storm reeks van producten is de 5600 DPI Sentinel Advance –Designed to search and destroy- muis een van de meest opvallende. Deze supermuis met OLED scherm en 64K intern geheugen kan b.v. worden verzwaard en van een downloadbaar profiel worden voorzien. Gericht op echte zware gamers zijn ook de speciale gamer muismatten. Deze zijn extra groot en voorzien van diverse innovaties.
 
De slimme retailer pakt het aan de man brengen van al dat moois natuurlijk om te beginnen aan als sell-through. Wie aan een notebook begint mag natuurlijk eigenlijk niet de deur uit zonder gekoelde notebook stand en Choixx Accu-muis. De kernvraag bij dat laatste onderwerp moet steevast zijn:,,Presenteert u wel eens?’’. Zo ja dan is de draadloze muis het meest geëigende produkt. Een paar muis blisters tussen de notebooks kan ook geweldig helpen.
 
Ook voor de CM Storm producten als de Sentinel Advanced en de gamer muismatten geldt dat selectieve clustering op de winkelvloer van producten goed kan uitpakken. Wie systeem kasten voor gamers heeft staan zet de CM Storm produkten daar in de buurt. Hetzelfde geldt voor de hoek van de games. Een paar CM Storm muismatten met Kalaskinov of M16 afbeelding hebben nu eenmaal een magnetische aantrekkingskracht op gamers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business