Nieuws

Devoxx blijft jaarlijkse hoogmis voor Java

Met ruim 2.500 ingeschreven deelnemers zal het op Devoxx 2009 net iets minder druk zijn dan vorig jaar. Op het inhoudelijke vlak is er van de crisis gelukkig niets te merken. Devoxx 2009 legt zoals gewoonlijk opnieuw een indrukwekkend programma voor.

Uit 36 landen komen de deelnemers van Devoxx volgende week naar Metropolis in Antwerpen afgezakt. Onder hen zijn er 210 studenten. Voor Devoxx hebben zich 56 Java User Groups aangemeld. “Dat is een nieuw record,” zegt Stephan Janssen, organisator en medeoprichter van Devoxx. “Uiteraard vinden we het fijn om te zien dat er zoveel User Groups zijn die Devoxx ondersteunen.” Het geeft mee aan dat de naamsverandering die Janssen vorig jaar doorvoerde – van Javapolis naar Devoxx – de status van het evenement alleen maar goed heeft gedaan. “Uiteraard blijft de JVM (Java Virtual Machine) de rode draad doorheen het programma van Devoxx. Maar omdat de term Java niet meer expliciet in onze naam staat, kunnen we nu toch een stuk breder werken.”
 
Topsprekers
Dat blijkt onder meer uit de aandacht die Devoxx dit jaar schenkt aan cloud computing, maar ook aan Scala, FAN en heel wat andere functionele talen. “Er bestaan intussen meer dan 220 talen die bovenop de JVM werken. Ook dat is een aspect van de Javawereld dat we op Devoxx meer dan ooit willen belichten.” Met 120 sprekers voor 132 sessies heeft Devoxx opnieuw een heel uitgebreid programma voor twee dagen University en drie dagen Conference. Onder de sprekers treffen we diverse topgasten aan, zoals James Gosling, de vader van Java, Robert C. Martin, de auteur van ‘Clean code’, en Ivar Jacobson, één van de bedenkers van de componentenarchitectuur.
 
Via parleys.com komen alle presentaties van Devoxx 2009 gratis online, a rato van twee per week. Voor wie dat wenst, kan het ook sneller. Stephan Janssen: “Alle talks zullen een week na Devoxx al online staan. In de nieuwe versie van parleys.com hebben we een abonnementsdienst voorzien. Voor 49 euro – de prijs van een goed boek – kun je dan onmiddellijk alle presentaties van Devoxx in hoge resolutie bekijken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business