Nieuws

Devoxx stevig van start

Het was een vertrouwd gezicht, maandagmorgen in de buurt van Metropolis in Antwerpen. De hele week zijn het opnieuw de deelnemers van de Java-beurs Devoxx die er het straatbeeld in de buurt van het cinemacomplex bepalen.

Naar goede gewoonte ging Devoxx ook dit jaar van start met een tweedaags University-programma. Bij aanvang bleek al meteen dat Devoxx de belofte van vorig jaar waarmaakt. Vorig jaar verdween met de oude naam Javapolis de opvallende link naar Java. Dat maakte van 2008 een overgangsjaar. Met de naam Devoxx kunnen de organisatoren het programma van het evenement breder maken, zonder daarbij uiteraard de band met de Java-wereld te verbreken. Uit het programma van de editie 2009 blijkt alvast duidelijk hoe Devoxx met die lichtjes gewijzigde koers omgaat.
 
Focus op Java
Op maandagmorgen was er ruime belangstelling voor de presentatie van John Willis over de huidige status en de toekomst van cloud computing. Devoxx gaat deze week trouwens nog dieper in op cloud computing, onder meer via een uitgebreide voorstelling van Amazon EC2 en de Google App Engine for Java. Maar ook al krijgt de cloud dit jaar extra aandacht, Devoxx blijft in de eerste plaats de jaarlijkse afspraak voor iedereen die in de Java-wereld actief is.
 
Dat bleek maandagmorgen onder meer uit de uitgebreide en gedetailleerde presentaties over jBPM, de bekendste open source BPM, en Java Generics. Tom Baeyens, de belangrijkste ontwikkelaar van JBoss jBPM, en Joram Barrez van JBoss drongen in hun presentatie door tot de kern van jBPM. Ze gaven onder meer het voorbeeld van een platform voor treintickets dat op jBPM is gebaseerd.
 
Eric Steegmans van de KULeuven stond op Devoxx onder andere stil bij het gebruik van generic classes en concepten voor de definitie van generic methodes. Morgen kunnen de aanwezige Java-specialisten – Devoxx noteert dit jaar zowat 2.500 inschrijvingen – zich onder meer te goed doen aan uiteenzettingen over Java EE 6 en Java FX.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business