Nieuws

Java-wereld stemt releases af op Devoxx

Adobe AIR 2.0 krijgt op Devoxx een officiële aankondiging. Ook James Gosling, de vader van Java, heeft het in zijn blog over Devoxx. Hij spreekt vandaag de Antwerpse conferentie toe.

Sinds gisteren is de bètaversie van Adobe AIR 2.0 publiek beschikbaar. Adobe koos het moment van de release niet toevallig. Vandaag stelt het bedrijf versie 2.0 van zijn ontwikkelingsplatform voor zogenaamde RIA’s (rich internet applications) officieel voor, tijdens de eerste congresdag van Devoxx.
 
Veel belangstelling zal dan ongetwijfeld ook gaan naar de keynote van Oracle. De vraag is of het bedrijf er iets zal lossen over hoe het verder moet met de acquisitie van Sun, nu de Europese Commissie bezwaar heeft aangetekend tegen de deal. Volgens Europa zou Oracle door de acquisitie een te groot overwicht verwerven in de databasemarkt. Oracle poneert dat Europa met zijn beslissing bewijst niets te begrijpen van de openbronwereld, aangezien de broncode van Suns MySQL-database gratis beschikbaar is.
 
Back on track
Het Devoxx-programma van woensdag vertoont voorlopig nog één witte vlek. James Gosling, algemeen zowat de held van iedere Java-ontwikkelaar, komt de deelnemers een uur toespreken. Waarover precies blijft voorlopig een goed bewaard geheim.
 
Wel staat vast dat er nieuws te rapen valt over Java Enterprise Edition 6. Met Java EE 6 is Sun back on track, dat is de algemene teneur in de Java-wereld. Eerder pakte Devoxx al uit met een overzicht van de re-release van het platform, met onder meer ruime aandacht voor JPA 2 (Java Persistence API).
 
“Het complete specificatieboek van JPA 2 beslaat zowat vijfhonderd pagina’s”, aldus Antonio Goncalves, die meeschreef aan de Java Specification Requests voor Java EE 6, JPA 2 en EJB 3.1 (Enterprise Javabeans). De presentatie van Goncalves en collega Alexis Moussine-Pouchkine zoomde verder onder meer in op de wijzigingen rond EJB 3.1 en Servlets, wellicht de meest gebruikte Java EE-technologie.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business