Nieuws

Google App Engine for Java

Cloud computing is een van de thema’s waarmee Devoxx zijn programmering breder maakt. Dinsdag bood de voorstelling van de Google App Engine for Java (GAE/J) een concrete kijk op de cloud.

In zijn presentatie van maandag schetste John Willis de doorbraak van cloud computing als een Cambriaanse explosie van innovatie. Het is duidelijk dat Google daarbij een rol van betekenis wil spelen. GAE/J is Googles platform voor cloud computing. Het laat toe applicaties in de cloud te draaien. In de praktijk gebeurt dat op de infrastructuur van Google. De voordelen zijn duidelijk: installatie- en onderhoudskosten van een eigen infrastructuur vallen weg. En dat is niet alles. Google biedt de dienst gratis aan, of toch grotendeels.
 
Het bedrijf voorziet diverse verbruiksquota, onder meer rond het benodigde CPU-gebruik en de volumes van inkomende en uitgaande mail. Tot ongeveer vijf miljoen pagechecks per maand zou de dienst gratis blijven. Ook op functioneel vlak zijn er beperkingen. Zo laat GAE/J geen langlopende achtergrondprocessen toe. De requests van een applicatie mogen niet langer duren dan dertig seconden. GAE/J werkt niet met serverpush en threads. Het is een alleen-lezen bestandssysteem op basis van een witte lijst van toegelaten Java-classes.
 
Gadgets en prullaria
Sam Brodkin en Scott Stevenson, een Amerikaanse en een Schotse freelancer die beiden in de Benelux actief zijn, lieten Devoxx op een vrij ludieke manier kennismaken met GAE/J. Ze demonstreerden de applicatie Swagswap, die ze speciaal voor Devoxx ontwikkelden.
 
‘Swag’ is de Amerikaanse term voor de gadgets en prullaria die bedrijven tijdens conferenties als Devoxx aan het publiek uitdelen: balpennen, muismatjes, petjes, enzovoort. Op Swagswap.org kunnen bezoekers van beurzen en conferenties foto’s van hun favoriete swag posten, de swag van andere bezoekers quoteren of er een opmerking bij noteren.
 
Brodkin en Stevenson toonden hoe ze de applicatie bouwden met Spring 3.0 en Google Code. Devoxx kreeg drie front-end implementaties te zien op basis van Spring MVC, JSF 2.0 en GWT 1.7/SmartGWT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business