Nieuws

Devoxx herbekijken op Parleys.com 3.0

Tijdens zijn korte keynote op Devoxx presenteerde organisator Stephan Janssen voor het derde jaar op rij een nieuwe release van Parleys.com.

Stephan Janssen geniet in de Java-wereld ruime bekendheid als de organisator en medeoprichter van Devoxx. Wie de conferentie dit jaar niet bijwoont, kan de 132 sessies van de 120 sprekers van Devoxx 2009 over een week al herbekijken via Parleys.com, dat andere geesteskind van Janssen.
 
“Al bij de eerste editie van Javapolis zorgden we ervoor dat de presentaties van de conferentie bewaard blijven”, vertelt hij. Tot drie jaar geleden gebeurde dat via de verkoop van dvd’s. “Alleen is dat medium beperkt. Niet alle presentaties passen op een schijfje. We moesten beginnen met een selectie te maken. Daarna bleek dat veel dvd’s verloren gingen tijdens de verzending.”
 
Janssen verplaatste zijn idee daarom naar het internet. Via Parleys.com biedt hij alle presentaties van Devoxx aan: audio, video en slides. “Vanaf januari plaatsen we iedere week twee presentaties online. Dat blijft een gratis dienst.”
 
Wie niet zo veel geduld kan opbrengen, vindt een week na Devoxx alle presentaties al online. “Een abonnement voor zes maanden kost 49 euro, dezelfde prijs die we jaren geleden voor een dvd vroegen.” Daarmee hoopt Janssen de verdwenen inkomsten van de dvd-verkoop te compenseren.
 
Te huur
Verder is het model van Parleys.com ook commercieel beschikbaar voor andere bedrijven, zoals congresorganisatoren of user groups. Zij kunnen een space huren – met aangepaste URL en gepersonaliseerde huisstijl – waarin ze via verschillende kanalen de presentaties van hun evenementen kunnen aanbieden.
 
Bovendien is het mogelijk de toegang tot de presentaties in te perken, bijvoorbeeld tot medewerkers of klanten, of betalend te maken via een abonnementsdienst. “We hebben intussen al een tijdje een Iphone-client voor de site klaar”, aldus Janssen. “Maar ze is nog niet in gebruik. Hiervoor blijft het voorlopig wachten op de goedkeuring van Apple.”
 
Versie 3.0 van Parleys.com is te bekijken via Beta.parleys.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business