Nieuws

Adobe lanceert nieuwe releases op Devoxx

Adobe heeft de bètaversies van Flash Player 10.1 en AIR 2.0 publiek beschikbaar gemaakt. De officiële voorstelling van de nieuwe releases vond gisteren plaats tijdens Devoxx.

Het is geen toeval dat Adobe de aankondiging laat samenvallen met de Java-conferentie in Antwerpen. Op het podium van Devoxx heeft Adobe een belangrijke doelgroep voor zich.
 
Flash Player
Met Flash Player 10.1 presenteerde Chet Haase van Adobe een nieuw platform dat zowel voor desktops als voor mobiele apparaten inzetbaar is. Terwijl Flash Lite een lichtere, beperktere versie van Flash Player is voor mobiele toestellen, gaat de nieuwe versie van Flash Player voluit, ook mobiel. “Geheugen- en batterijverbruik waren vroeger een probleem”, zegt Haase. “Dat is nu opgelost. Onder meer omdat de VM nu veel intelligenter is, waardoor er minder geheugen nodig is.”
 
Adobe demonstreerde het platform door live op een Palm Pre te surfen naar Parleys.com, de website van Devoxx-organisator Stephan Janssen. “Alles wat je met een website op je desktop kunt doen, brengen we met Flash Player 10.1 ook naar de mobiele wereld.”
 
Ook telefoonfabrikant RIM zou de nieuwe versie binnenkort op Blackberry gebruiken. Voorlopig is er nog altijd geen Flash Player op de Iphone, al is het wel mogelijk om Flash-content op de Iphone te bekijken.
 
Pixels en code
Na de lancering van de bètaversie van AIR 2.0 afgelopen dinsdag, toonde Adobe op Devoxx woensdag de concrete mogelijkheden van deze nieuwe release. Het uitgangspunt klinkt alvast vertrouwd. “Webdesigners denken in pixels, ontwikkelaars denken in code. Die twee benaderingen zijn niet zomaar compatibel.”
 
Adobe lost het probleem op met Flash Catalyst. Die toepassing zet een grafisch bestand (bijvoorbeeld een Photoshop- of Illustrator-bestand) om in code. De bezoekers van Devoxx zagen in een paar minuten de bouw van een complete log-inpagina voor een website, inclusief grafisch vrij ingewikkelde elementen, zoals een scrollbar. De designer slaat het ontwerp in Flash Catalyst op als een Flex-bestand, waarna de ontwikkelaar meteen netjes over alle code beschikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business