Nieuws

Security blijft ook in 2010 bron van inkomsten voor reseller

Ook in het nieuwe jaar blijven bedreigingen tegen de veiligheid van de computerinfrastructuur hoog op het lijstje van prioriteiten staan. Resellers moeten hun klanten blijvend adviseren over de manier waarop ze met deze bedreigingen moeten omgaan.

Panda verwacht de komende tijd opnieuw heel veel malware die er op gericht is de maker van de bedreigingen rijker te maken. Aanslagen tegen de beveiliging moeten we dan ook vooral verwachten in de vorm van botnets en bank Trojans. Op dat vlak spelen de cybercriminelen ook in op de actualiteit, met aanbiedingen voor valse tickets voor bijvoorbeeld het WK voetbal in Zuid-Afrika.
 
Nieuwe bedreigingen komen er volgens Panda ook door de verdere doorbraak van Windows 7, want de schrijvers van virussen en andere malware zullen die aanpassen aan de 64-bit structuur van Windows 7. Een nieuw te beveiligen domein wordt volgens Panda zeker de Mac-omgeving, nu die in populariteit toeneemt. Verrassend genoeg zegt Panda dat 2010 zeker niet het jaar van de bedreigingen tegen smartphones wordt: daar is nog niet voldoende uitgekristalliseerd welk besturingssysteem er de overhand zal krijgen, dus wachten cybercriminelen nog af met hun ontwikkeling.
 
Panda houdt meteen ook een stevig pleidooi voor ‘security-as-a-service’. Door de snelle opeenvolging van nieuwe bedreigingen is het ondoenbaar om iedere computer constant up to date te houden, dus kan de database met oplossingen het beste extern opgeslagen worden, in de ‘cloud’ dus.
 
Volgens concurrent Norman Data Defense Systems brengt net die cloud een heleboel nieuwe bedreigingen mee. "De cloud is leuk, maar het heeft zoveel gaten," zegt chief research officer Righard Zwienenberg bij Norman. Door alle aandacht willen veel mensen en bedrijven ‘iets’ met de cloud doen, zonder bij de risico’s en problemen stil te staan. "Mensen denken dat ze naar de cloud moeten omdat men er veel over schrijft. Het is goed dat erover geschreven wordt. Maar iedereen ziet het opeens als de ultieme oplossing, maar dat is het niet. De steeds veranderende gevaren bestrijden en de risico’s van de cloud monitoren is één van de grote prioriteiten".
 
Norman ziet voor dit jaar vier grote trends in de beveiliging: sociale netwerken zullen nog meer ingezet worden als verspreidingsplatform, kwaadaardige beveiligingssoftware blijft populair, malware blijft voorkomen in de vorm van cocktails van verschillende bedreigingen en de makers van malware worden ook innovatiever in het maken van automatische updates van hun bedreigingen.
 
Voor de reseller blijft het dus ook in 2010 zaak om bij de klant aan te dringen op een afdoende beveiliging tegen alle bedreigingen. Dit geldt zowel voor resellers die aan consumenten verkopen als aan resellers die op het bedrijfsleven mikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business