Nieuws

Recuva v1.31.437

Het Nederlandstalige Recuva kan een redder in nood zijn als je per ongeluk belangrijke bestanden hebt gewist.

Klinkt de volgende situatie je bekend in de oren? In een vlaag van schoonmaakwoede ruim je je halve harde schijf leeg. Tientallen foto’s en documenten verdwijnen richting prullenbak, die je in alle vlijtigheid eveneens leegmaakt. Een lekker gevoel… totdat je beseft dat je een belangrijk bestand mist.

Dit hoeft geen algehele instorting in te luiden. Er zijn verschillende gratis tools die verwijderde bestanden weer terug uit het hiernamaals kunnen halen. Recuva is een zeer gebruiksvriendelijke en snelle optie.

Overzichtelijk
Recuva zit zo overzichtelijk in elkaar dat iedereen ermee kan werken. De interface is helder en de Nederlandstalige uitleg begrijpelijk.

Na installatie moet je aanvinken naar wat voor bestandstype je op zoek bent (documenten, afbeeldingen, muziek etc). Ook geef je aan op welke locatie het verdwenen bestand zich bevond. Bijvoorbeeld in map Mijn documenten, op een verwisselbare schijf of in de prullenbak.

[download_file]

Vervolgens start je de scan. Recuva toont daarna een lijst van de gevonden verwijderde bestanden en de staat waarin ze verkeren. Sommige zullen inmiddels overschreven zijn, maar andere kun je zonder problemen herstellen.

Het programma biedt de optie om een oppervlakkige en een uitgebreide scan te doen. De oppervlakkige scan is in een mum van tijd klaar maar haalde in onze test niet veel resultaten boven. Het kan de moeite lonen om je net wijder uit te gooien. Dat kan door de scanner minder gericht (qua bestandstype en locatie) zijn werk te laten doen. 

Ook kun je kiezen voor een uitgebreide scan. Dat kan bij grote schijven wel een uur duren. Toch is dit het proberen waard. Een uurtje wachten is geen offer als je daarmee dat felbegeerde contract of die langgekoesterde liefdesbrief terugkrijgt. 

Windows 7/Vista/ XP/ 2003/2000/98

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business