Nieuws

Office 2010 heeft release candidate

Microsoft heeft een aantal testers een release candidate-versie van Office 2010 bezorgd. Het bedrijf lijkt hiermee goed op schema om de kantoorsuite in juni uit te rollen voor het grote publiek.

“Microsoft heeft een release candidate van Office 2010 beschikbaar gemaakt voor deelnemers aan het Technology Adoption Program (TAP)”, zegt een Microsoftmedewerker aan de collega’s van CNet. “Dit is een van de geplande mijlpalen in het ontwikkelingsproces, maar het is niet de bedoeling om deze nieuwe codeset op het grote publiek los te laten.”

In november verscheen er een bètaversie van Office 2010, die intussen al meer dan twee miljoen keer gedownload is. Met Office 2010 zal een hele waaier aan verbeteringen aangebracht worden aan elk van de basisprogramma’s van de suite, maar de basis blijft de XML-bestandsformaten en de ribbon, die geïntroduceerd werden met Office 2007.

De grootste verandering is allicht de toevoeging van browsergebaseerde versies van Excel, Word, OneNote en PowerPoint – beter bekend als de Office Web Apps. Microsoft zal met Office 2010 ook voor de eerste keer een 64 bit-versie van de software uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business