Nieuws

CA Benelux wil blijven aanwerven

Softwareleverancier CA blijft in de Benelux personeel werven, terwijl het bedrijf wereldwijd duizend mensen ontslaat. Dat schrijft de Nederlandse website Channelweb. Of er in de Benelux ook ontslagen vallen, is nog niet bekend.

Wereldwijd worden bij CA duizend werknemers ontslagen. “De ontslagen zullen vooral vallen in Noord-Amerika,” zegt ceo Bill McCracken in een brief aan de medewerkers. Hij voegt er echter aan toe dat alle regio’s geraakt worden door de ontslagronde. De maatregelen zijn nodig omdat het bedrijf zijn strategie wijzigt. De softwaremaker wil zich meer richten op cloudcomputing. “We zorgen er bijvoorbeeld voor dat ons productportfolio en onderzoeksinvesteringen beter aansluiten op deze nieuwe strategie,” schrijft McCracken.
 
Het is nog niet duidelijk welke functies geraakt worden door de personeelsreductie. De meeste medewerkers voor wie het doek valt, krijgen voor het einde van april 2010 bericht. De overige ontslagen worden voor september 2010 door de werkgever aangekondigd.
Het is nog niet bekend of er in de Benelux ook medewerkers worden ontslagen, schrijft Channelweb. In die regio worden nog steeds nieuwe mensen aangenomen, zegt een woordvoerder. Eerder vertelde vice-president central Europe Wytze Rijkmans dat hij in Nederland het afgelopen jaar in totaal twintig nieuwe medewerkers heeft aangeworven. 
Vijf daarvan werden geworven in het kader van Europees talentwervingsprogramma. Het gaat om mannen en vrouwen onder de dertig jaar met enige werkervaring. Zij starten in allerlei functies, bijvoorbeeld als consultant of verkoper.
 
Rijkmans zei in februari 2010 nog dat hij elk kwartaal vijf tot tien nieuwe werknemers wil aannemen. Het gaat daarbij zowel om jong talent,als om ervaren medewerkers.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business