Nieuws

Office 2010 klaar voor pc-bouwers (update)

Microsoft heeft de laatste letter code van Office 2010 geschreven. Het product is nu klaar om naar de computerbouwers te worden verscheept.

De hele suite van Office 2010 is klaar. Dat zijn dus Office 2010, SharePoint 2010, Visio 2010 en Project 2010. Toch kan het nog een tijdje duren voor je er de hand op kunt leggen. Momenteel krijgen alleen de grote Microsoftpartners een exemplaar. Later volgen bedrijven en daarna de losse handel.

De huidige fase heet release to manufacturing. Dat wil zeggen dat bepaalde partners van Microsoft de nieuwe Officesuite krijgen. Bijvoorbeeld computerbouwers die de software al willen installeren. Zo kunnen ze meteen pc’s met het nieuwe Office verkopen vanaf het ogenblik dat Microsoft de nieuwe software officieel vrijgeeft.

Lancering
Volgende maand zullen bedrijven hun exemplaar van Microsofts Office 2010 kunnen krijgen. Op 12 mei houdt Microsoft een lanceringsevenement in New York.

In juni zal Office 2010 dan in de winkelrekken liggen. Microsoft neemt alvast bestellingen op in zijn onlinewinkel. Het belooft een gratis upgrade voor wie nu nog Office 2007 koopt.

Een van de belangrijkste nieuwtjes is de internetversie. Microsoft levert een variant van Word, Excel, PowerPoint en OneNote die in de browser zal draaien. Bedrijven kunnen de Office Web Apps op een eigen SharePointserver draaien, en consumenten krijgen gratis toegang tot een Microsoftversie als onderdeel van Windows Live.

Update 16.30 uur:
Volgens een blogpost van Microsoft kunnen klanten met het updateprogramma Software Assurance vanaf 27 april de Engelstalige Office 2010 krijgen. Andere klanten met een volumelicentie komen op 1 mei aan de beurt. Gebruikers van MSDN en Technet kunnen vanaf 22 april een versie downloaden.

businessitprofessionalmicrosoftnieuwsofficeoffice2007office2010software

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen