Twitter zegt op zijn blog dat het woensdag een nieuwe functie zal lanceren. In plaats van tweets te parafraseren of screenshots ervan te nemen, kunnen webmasters ze nu rechtstreeks in hun tekst opnemen. Bij nieuwsfeiten die een groot discussiepunt vormen, komt het steeds vaker voor dat journalisten Twitter- en Facebookberichten vermelden. Meestal gebeurt dat door […]


Twitter zegt op zijn blog dat het woensdag een nieuwe functie zal lanceren. In plaats van tweets te parafraseren of screenshots ervan te nemen, kunnen webmasters ze nu rechtstreeks in hun tekst opnemen.

Bij nieuwsfeiten die een groot discussiepunt vormen, komt het steeds vaker voor dat journalisten Twitter- en Facebookberichten vermelden. Meestal gebeurt dat door het bericht in kwestie te parafraseren, letterlijk over te nemen of als afbeelding bij het artikel te zetten.

Omdat sommige methodes nogal omslachtig zijn of de originele boodschap kunnen vervormen, stelt Twitter nu een nieuwe dienst voor.


Vanaf morgen kunnen bloggers en webmasters een klein, eenvoudig stukje code in hun tekst zetten. Die code wordt dan omgezet naar een mooi vormgegeven tweet. Een voorbeeld van zo’n embedded tweet kun je hier al bekijken.