Eerste details Firefox 4 bekend

Firefoxontwikkelaar Mozilla laat in een presentatie zien welke kant hij uit wil met de vierde editie van zijn browser. Naast de verwachte updates voor webstandaarden zal Firefox een betere gebruikersinterface bevatten.

Een stijlvolle interface, betere beveiliging en overzichtelijke privacyopties. Dat zijn slechts drie van de punten die Mozilla in Firefox 4 wil implementeren. Daarnaast worden ontwikkelaars verwend met nog meer tools om websites te debuggen.

Ook de algemene interfaceruimte is opnieuw bekeken. De browserchrome (werkbalken, statusbalk, adresbalk, etc.) neemt nu minder ruimte in beslag en de extensiemanager is volledig aangepast.

Instellingen synchroniseren
Voor de rest implementeert de browser nieuwe snufjes zoals geolocatie, multitouch en Firefox Sync. Dat laatste staat momenteel bekend als Mozilla Weave en stelt je in staat je Firefoxinstellingen over verschillende computers heen te synchroniseren.

Firefox 3.7 wordt op de lange baan geschoven. Maar de belangrijkste vernieuwing daarvan, out-of-process-extensies, wordt later deze maand uitgebracht in de vorm van een Firefox 3.6-update (3.6.4).

Let wel op de rode labels in de presentatie. Die benadrukken duidelijk dat alles wat je ziet nog voor herziening vatbaar is.

 

4businessfirefoxinternetitprofessionalmozillanieuwsweave

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals