Datalogic versterkt marktpositie met Ingram Micro

Datalogic is marktleider in het segment van de vaste barcodelezers. Onlangs sloot de fabrikant een samenwerkingsakkoord af met Ingram Micro. De producten worden verdeeld via de DC/POS divisie van de distributeur. Zo wil Datalogic zijn marktpositie verder versterken.

Datalogic produceert barcodescanners, handheld computers voor datacollectie, RFID-systemen en foto-elektrische sensoren voor industriële automatisering. De fabrikant levert oplossingen voor productiebedrijven, de transportsector, de logistiek en de retail. Die oplossingen transformeren fysieke gegevens in digitale data die vervolgens beschikbaar zijn voor ICT-omgevingen. Het hoofdkwartier van Datalogic bevindt zich in het Italiaanse Bologna. De onderneming is vertegenwoordigd in 30 landen en commercialiseert haar oplossingen in meer dan 100 landen.
 
Sedert kort werkt Datalogic samen met Ingram Micro. De producten van Datalogic worden, net als die van Intermec en Mototola, door de nieuwe DC/POS divisie van Ingram Micro verdeeld. Marcel Segers, Key Account Manager bij Datalogic Scanning: “Ingram Micro staat sterk in de distributie van ICT-producten en -componenten. Het is dan ook een goede zaak dat wij onze ICT-gerelateerde producten via dit bijkomende kanaal kunnen aanbieden. Op dit moment zijn we marktleider in fixed retail scanning (scanning met vaste barcodelezers). Met deze samenwerking zullen we er ongetwijfeld in slagen om deze positie te behouden.”
 
Datalogic biedt aan de reseller innovatieve technologie. Dat blijkt uit het uitgebreide portfolio van niet minder dan 885 patenten. Bovendien bedroegen de investeringen in R&D in 2009 meer dan 25 miljoen euro. De innovatieve producten van Datalogic blinken tevens uit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en mooie marges voor de reseller. Verder beschikt Datalogic over een flink uitgebouwde supportorganisatie. Het biedt de resellers o.a. opleidingen aan om de eerstelijns support te verzorgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business