Intermec boort nieuwe markten aan met Ingram Micro

Intermec verdeelt voortaan zijn apparatuur via de nieuwe DC/POS divisie van Ingram Micro. Door de samenwerking met de broadline distributeur bereikt Intermec nieuwe markten waarin het nog niet thuis was: de retail-sector en POS-omgevingen.

Intermec Technologies is fabrikant van AIDC-apparatuur (automatische identificatie en datacollectie). Het gaat om gespecialiseerde toestellen als RFID-tags, -lezers en –printers, barcodescanners (laser-, lineaire- en vlakscanners), handheld computers, vehicle-mounted computers, e.d. Al die toestellen worden gebruikt in logistieke omgevingen (opslagmagazijnen, transport, e.d.) en in de industrie. Dergelijke apparatuur dient met name om de goederenstromen en voorraden te registreren en op te volgen.
 
Intermec Technologies Benelux werkt sedert vorig jaar samen met Ingram Micro. Thijs Marijnissen, Project Manager bij Intermec Technologies Benelux: “Door deze samenwerking komen we nu ook in contact met markten waarin we nog niet thuis waren, met name de retail-sector en Point-of Sale-omgevingen.” De verdeling van de Intermec-producten ressorteert onder de nieuwe DC/POS (Data Capture/Point-of-Sales) divisie van Ingram Micro. Daarmee wil Ingram Micro de toonaangevende value add distributeur worden van oplossingen voor AIDC, RFID en Point-of-Sale. Deze markten hebben een flink groeipotentieel en leveren toegevoegde waarde met hoge marges.
 
Welke meerwaarde biedt Intermec aan de reseller? “Ons productportfolio is zeer uitgebreid zodat de reseller voor de meest uiteenlopende toepassingen een oplossing van Intermec kan aanbieden. Wij kunnen dus als single point of contact optreden voor de wederverkoper. Verder ondersteunen wij de kennisoverdracht actief met een ruim pakket aan trainingsmogelijkheden, ook online. Bovendien krijgt de reseller van ons extra kortingen op voorwaarde dat hij ons van in het begin betrekt bij een nieuw project. We willen immers op dat de reseller er niet alleen voor staat. Dit past bij ons motto ‘better together’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business