Nieuws

Apple bevestigt antenneprobleem iPhone 4

Apple geeft toe dat de iPhone 4 ontvangstproblemen krijgt als je hem op een bepaalde manier vasthoudt. Gisteren werd het internet overspoeld door klachten, meestal van gebruikers die de buitenantenne van het toestel op twee verschillende plaatsen aanraakten.

Er werd door iedereen druk gegokt en gespeculeerd of het een hardware- of een softwareprobleem zou zijn, tot Apple ineens zelf met een reactie kwam bij PC nbsp;Magazine.

"Telefoon anders vasthouden"
“Elke telefoon heeft minder ontvangst zodra je hem in je handen hebt – op de ene plaats zal het al wat erger zijn dan de andere. Dat is een wetmatigheid bij elke mobiele telefoon. Als dit ook zou voorvallen bij de iPhone 4, hou het toestel dan gewoon niet vast in de linkeronderhoek op een manier dat beide kanten van de zwarte rand in de metalen band aangeraakt worden. Of gebruik een van de vele beschikbare hoesjes”, aldus Apple.

De iPhone heeft twee antennes, die ingebouwd zitten in een metalen band aan de buitenkant van de telefoon. Die aan de linkerkant van het toestel is voor bluetooth en wifi, die aan de rechterkant voor het telefoonsignaal. Dat betekent dus ook dat de telefoon anders reageert op een linkshandige gebruiker dan op een rechtshandige.

Op de conferentie WWDC zei Steve Jobs dat de buitenantenne bedoeld is voor een betere ontvangst – maar hij vertelde er niet bij dat je de antenne niet op een bepaalde manier mag aanraken. Maar dat niet aanraken is wel goedkoper dan een apart omhulsel kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business