Nieuws

SaftBackup 1.3

We hoeven je niet meer te vertellen hoe belangrijk het is om je gegevens regelmatig te back-uppen. SaftBackup voegt daar een doordacht versiebeheer aan toe, zodat je altijd nog naar een vorige bestandsversie kunt teruggrijpen.

De tool laat zich eenvoudig bedienen, zoals het hoort bij software van dit genre. Je benoemt eerst een back-uptaak en maakt aan SaftBackup duidelijk waar het back-upbestand hoort terecht te komen: op een USB-stick, een netwerkstation of een locatie ergens op een (al dan niet externe) schijf.

Vervolgens voeg je alle mappen toe die je in die back-up wilt onderbrengen. Maar je kunt op elk moment specifieke mappen of bestanden op een uitzonderingslijst plaatsen zodat ze niet mee worden geback-upt. Handig is dat je de back-up automatisch kunt laten comprimeren en versleutelen: je kiest dan zelf hoe grondig dat moet gebeuren en vanaf welke bestandsgrootte.

[download_file]

Als je dat wil, verloopt de back-up geheel automatisch: je duidt dan zelf de dag(en) en het tijdstip aan waarop de back-up moet plaatsvinden. De tool back-upt uitsluitend nieuwe en gewijzigde bestanden. De maker heeft ook aan laptopgebruikers gedacht: met een vinkje geef je te kennen dat de back-up niet mag worden uitgevoerd zolang de pc op batterijen werkt.

Zoals gezegd ondersteunt SaftBackup ook versiebeheer, waarbij je zelf bepaalt hoeveel versies je minimaal en maximaal van elk bestand wilt behouden. Het is ook mogelijk bestanden ouder dan een x-aantal dagen automatisch te laten verwijderen uit de back-up.

Kortom, SaftBackup is een prima tool voor een back-up van je persoonlijke gegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business