Nieuws

Kleinste metalen externe harde schijf

Met de nieuwe Rikiki Go heeft Lacie de kleinste metalen harde schijf met de grootste opslagcapaciteit in huis. Het kleinnood heeft een inhoud van slechts 155 kubieke centimeter, maar biedt 1 TB aan schijfruimte.

De schijf is via een geïntegreerde USB 2.0-kabel die uit het apparaatje getrokken moet worden, direct aansluitbaar op een PC of Mac. Een omhulsel in robuust maar licht aluminium beschermt de schijf, en dus ook de bestanden die er zich op bevinden.

Externe harde schijven worden vaak gebruikt om back-ups te maken. Lacie voorziet daarom in, naar eigen zeggen, eenvoudige software voor snelle installatie en gebruiksvriendelijk back-upbeheer, waarvan de configuratie met enkele muisklikken is uit te voeren. Onder Windows zou de doorvoersnelheid tot 33 procent hoger zijn door gebruik van speciale USB-boostsoftware. De opslagcapaciteit van de Rikiki Go wordt nog aangevuld met 10 GB aan opslagruimte bij Wuala.

In tegenstelling tot de overige Rikiki Go’s, die met een rood, blauw of grijs jasje in de winkelrekken liggen, is de 1 TB-versie enkel in grijze uitvoering verkrijgbaar, en dit voor een adviesprijs van 109,90 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business