Nieuws

Adobe lanceert AIR 2.5

Adobe stelt een nieuwe versie van het ontwikkelplatform AIR voor. Daarmee kunnen ontwikkelaars apps maken voor pc’s en een reeks mobiele toestellen.

Op de conferentie MAX 2010 heeft Adobe aangekondigd dat AIR 2.5 en de software-ontwikkelkit nu beschikbaar zijn. Er zijn versies voor desktopcomputers met OS X, Windows en Linux, naast de mobiele versies voor Android en voor het BlackBerry Tablet OS.

AIR is een ontwikkelplatform dat Adobe heeft gemaakt om een toepassing één keer te schrijven en deze daarna op verschillende apparaten af te spelen. Naast mobiele telefoons, tablets en gewone pc’s horen daar ook televisietoestellen bij. Zo is Samsung de eerste tv-bouwer die AIR 2.5 gaat inbouwen in zijn toestellen.

Enkele telefoonbouwers willen AIR standaard in hun toestellen inbouwen. Acer, HTC, Motorola, RIM en Samsung gaan vanaf 2011 de runtime van AIR standaard op hun telefoons en tablets installeren.

Markt
Tegelijk met AIR 2.5 heeft Adobe ook InMarket bekendgemaakt. Dat is een soort App Store voor AIR-toepassingen. Ontwikkelaars kunnen er hun toepassingen in kwijt en Adobe verdeelt ze automatisch via de applicatiewinkels van bijvoorbeeld Intel en Acer.

En Adobe heeft nog meer partnerschappen afgesloten in de telefoonsector. Zo kan de software gebruikmaken van de hardwareversnelling van de grote chipproducenten, zoals Broadcom Corporation, Intel, Nvidia, ST Microelectronics, Trident, Texas Instruments en Qualcomm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business