Nieuws

Cloud computing

CA Technologies ziet 2011 als het jaar waarin alle types bedrijven – grote en kleine – de belofte van de cloud eindelijk waarmaken.

Gemiddeld iedere vijftien jaar beleven we een grote technologische omslag. Na het mainframe midden de jaren zestig, de microprocessor in de vroege jaren tachtig en het begin van het internettijdperk in 1995, komt er met cloud computing een nieuw omslagpunt aan. “In 2010 is er vooral veel over de cloud gepraat”, zegt Ajei Gopal, executive vice-president van de Technology & Development Group bij CA Technologies. “2011 wordt het jaar van de actie.”

Volgens CA worden dit de belangrijkste trends van 2011:

1. Clouds aan de macht
De rol van technologie verschuift naarmate cloud computing ingeburgerd raakt. IT wordt een belangrijke zakelijke factor en zal essentieel zijn voor het functioneren van het hele bedrijf, van operations en sales tot branding.

2. Consumentisering van IT in de cloud
Consumententechnologie overspoelt de onderneming. Bedrijven willen snelle, veilige en flexibele technologie. Dankzij de cloud, virtualisatie en mobiele apparatuur is dat ook mogelijk. De reseller speelt daar op in met zijn aanbod aan infrastructuur en diensten.

3. Security zet geen rem meer op de cloud
Omdat ook Identity & Access Management als dienst in de cloud beschikbaar is, vormt beveiliging niet langer een remmende factor voor de adoptie van cloud computing ervaren.

4. Intelligente apparaten verdringen de laptop
Tablets en andere iPads verdringen de laptop. Veel bedrijven hebben vruchteloos geprobeerd om het gebruik van die apparaten tegen te houden. In 2011 kunnen ze bijna niet anders dan technologie en diensten ook via die nieuwe tools aan te bieden.

5. Automatisering is het geheime wapen
Het IT-budget van de bedrijven stijgt niet. Automatisering is de enige manier om het gebruik van virtualisatie te versnellen en een efficiënt datacenter uit te bouwen. De belangstelling voor de automatisering van virtuele infrastructuur en virtuele dienstverlening blijft groeien in 2011.

6. Meer interne bedreigingen
De eigen medewerkers vormen de directe lijn naar waardevolle en lucratieve bedrijfsgegevens van hoge kwaliteit. Naarmate de kwaliteit van de beveiliging van bedrijven toeneemt, is sociale manipulatie van een insider eenvoudiger dan de ontwikkeling van nieuwe malware. Nu steeds meer bedrijven sociale netwerksites openen en de mobiliteit van hun werknemers verhogen, stijgt het aantal punten waarlangs vertrouwelijke informatie kan wegglippen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business