Nieuws

Motorola onthult Android 3.0 tablet

Nu Apple de tabletmarkt domineert met de iPad staan velen te popelen om een stukje van de koek te hebben. Samsung doet op dit ogenblik zijn best met de Galaxy Tab, maar het komt niet in de buurt van Apple’s mogelijkheden. Google wil met Android 3.0 Honeycomb een revolutie naar de tablets brengen en de Motorola Xoom is de allereerste tablet die hiermee aan de slag gaat.

Android is een geweldig openbronplatform, maar als je een smartphone-ervaring letterlijk overhevelt naar een tablet, valt het op dat een groter scherm meer potentieel heeft. Dit is ook Google niet ontgaan. Dit leidt tot de onthulling van Android 3.0, een besturingssysteem specifiek voor tablets. Motorola pikt hier snel in, met grensverleggende specificaties en veel verwachtingen.

De Motorola Xoom heeft een Nvidia Tegra 2 dualcoreprocessor om vlot te kunnen multitasken. De 5 megapixel camera heeft de mogelijkheid om HD-films op te nemen, terwijl het scherm een HD-resolutie van 1280 x 800 draagt. Met 1 GB aan RAM-geheugen kan de dualcoreprocessor vlot zijn werk doen. De allereerste beelden van de interface beloven veel goeds, maar het is helaas nog even wachten voordat we deze tablet mogen verwachten. Over een lanceerdatum en eventuele prijs houdt Motorola de lippen voorlopig stijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business