Nieuws

Sportwagen onder de routers van Cisco

Cisco brengt een nieuw topmodel uit in zijn Linksys-routergamma, dat dualbandsnelheid koppelt aan een strak ontwerp.

De Linksys E4200 is voorzien van zes interne antennes (3×3 MIMO) die voor maximaal bereik en signaalsterkte moeten zorgen. De nieuwe toprouter is voorzien van dualbandtechnologie, zodat de router simultaan op 2,4 GHz en 5 GHz kan opereren voor optimale verbinding.

De E4200 werkt met Wireless-N draadloze technologie en is volgens Cisco ideaal voor het draadloos overzetten van HD-videomateriaal binnen een thuisnetwerk. Op 5 GHz heeft het toestel van Linksys een maximale doorvoersnelheid van 450 Mbit/s, op 2,4 GHz ligt dat maximum op 300 Mbit/s.

Wie wil profiteren van de snelheden van een bedraad netwerk, treft vier Gigabit Ethernet-poorten aan, al moeten wel alle apparaten in de netwerkomgeving deze interface in huis te hebben om van hoge doorvoersnelheden te genieten. Als kers op de taart vinden we op de E4200 een USB-poort voor het aansluiten van externe opslag en een UPnP-mediaserver voor het streamen naar console of mediaspeler.

De Cisco Linksys E4200 is nu al te koop voor 179,99 dollar in de Verenigde Staten. Cisco bevestigt dat deze razendsnelle router ook naar België komt, al zijn de prijs en het precieze tijdstip van aankomst nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business