Nieuws

Direct Folders 3.61

Wil je via de Verkenner naar een diep genestelde map navigeren, dan vergt dat het nodige klikwerk. Direct Folders zorgt ervoor dat zelfs die mappen maar één klik van jou verwijderd zijn.

De werking is even logisch als eenvoudig. Na installatie hoef je maar op een lege plaats te dubbelklikken of de middelste muisknop in te drukken, ergens in het venster van de Verkenner of in een dialoogvenster voor het openen of opslaan van een bestand. Er verschijnt dan een configureerbaar contextmenu waarin je je favoriete mappen een plaatsje geeft, zodat ze met één muisklik bereikbaar zijn, ongeacht waar ze zich bevinden.

[download_file]

Je kunt in het snelmenu niet alleen (snelkoppelingen naar) bestanden en mappen toevoegen, maar ook submenu’s aanbrengen en scheidingslijnen, zodat je menu goed overzichtelijk blijft.

Direct Folders houdt tevens een snellijst bij van de meest recent geopende mappen en bestanden. Die bereik je via de standaard toetscombinatie Windowstoets+W. Maar deze toetscombinatie kan je makkelijk aanpassen in het configuratiescherm van Direct Folders. Hier leg je bijvoorbeeld ook vast hoeveel items je standaard in zo’n lijst te zien krijgt.

Er is oo keen commerciële Pro-variant die enkele handige extra’s aanbiedt. Hiermee kan je in het contextmenu bijvoorbeeld meer informatie opvragen, zoals de vrije ruimte op je stations. Of per applicatie standaardmappen instellen voor het opslaan en openen van bestanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business