Asus beweegt zich verder op de markt voor hoofdtelefoons met de lancering van een opvouwbaar model met active noise cancelling (ANC), zodat trein- en vliegreizen in alle rust verlopen. Voor ANC, ofwel het buitensluiten van achtergrondgeluid, is aparte stroomvoorziening nodig. Volgens de fabrikant is de NC1 bijzonder energiezuinig: met een enkele AAA-batterij kan je tot […]


Asus beweegt zich verder op de markt voor hoofdtelefoons met de lancering van een opvouwbaar model met active noise cancelling (ANC), zodat trein- en vliegreizen in alle rust verlopen.

Voor ANC, ofwel het buitensluiten van achtergrondgeluid, is aparte stroomvoorziening nodig. Volgens de fabrikant is de NC1 bijzonder energiezuinig: met een enkele AAA-batterij kan je tot honderd uur ongestoord luisteren.

Asus claimt dat de speciale ANC-technologie tot 87 procent van het omgevingsgeluid uitsluit. Dat doet het door storende geluiden op te vangen en geluidsgolven te genereren die ze neutraliseren.


De Asus NC1 bevat 40 mm-drivers met speciaal geprepareerde magneten van neodymium, die volgens Asus nauwkeurige geluidsreproductie en dynamisch basgeluid opleveren. Desondanks is de nieuwe hoofdtelefoon erg licht (130 gram) en compact en is hij bovendien opvouwbaar in een optioneel draagtasje.

Asus presenteerde de NC1 voor het eerst op de Cebit-technologiebeurs in het Duitse Hannover. Het heeft nog niet bekend gemaakt wanneer en voor hoeveel je een rustige reis kunt maken.