Nieuws

Nauwere samenwerking tussen Bull en NRB

Bull Belux en NRB gaan nauwer samenwerken. Beide bedrijven intensifiëren hun partnership rond een aantal specifieke domeinen.

De samenwerking spitst zich toe op het vlak van mainframe en cloud computing. Bij cloud computing bevindt de capaciteit voor verwerking en opslag van gegevens zich niet per se op de site van de persoon die deze gegevens bewerkt. Een aantal gebruikers van Bull-mainframes kiest er bij de vernieuwing van zijn contract voor om het mainframe niet langer bij zichzelf te huisvesten, maar bij NRB.
 

Voor de stad Charleroi is zo’n migratie vorig jaar afgerond. Ook het mainframe van het Waalse Gewest bevindt zich nu in het datacenter van NRB in Herstal. "Op die manier zorgen we voor een GCOS-cloud," zegt CEO Saskia Van Uffelen van Bull Belux. "Voor de klanten wordt dit helemaal transparant. We stellen hen verwerkingscapaciteit ter beschikking als een dienst."
 

Mainframe academy
"Kennis rond mainframes wordt schaars," zegt Saskia Van Uffelen. Hoewel cloud computing er net voor zorgt dat het mainframe nieuwe kansen krijgt omwille van zijn voordelen inzake veiligheid, beschikbaarheid en beheerbaarheid, verdwijnt de kennis over het mainframe, zowel bij de leveranciers als bij de klanten. Vandaag draait nog een groot aantal toepassingen in zo’n legacy-omgeving. "Daarom hebben NRB en Bull samen het concept van de Mainframe Academy ontwikkeld. Daarmee willen we continuïteit bieden voor de bestaande toepassingen in een legacy-omgeving."
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business