Nieuws

Server- en storagevirtualisatie: een sterk duo

Kosten beperken blijft in het hedendaagse datacenter een belangrijke prioriteit. Heel wat CIO’s en IT-managers proberen op allerlei manieren de kosten te drukken, zowel op vlak van beheer en onderhoud als op vlak van energie- en koelingskosten. Het combineren van server- en storagevirtualisatie kan daarbij een belangrijke rol spelen. Door een sterke integratie van beide kan u immers honderden virtuele machines ondersteunen, terwijl de toewijzing van storage- en provisioningservers in slechts enkele minuten kan gebeuren. Bovendien beschikt u ook nog eens over een makkelijk schaalbare oplossing.

Het combineren van server- en storagevirtualisatie biedt dus heel wat voordelen voor het datacenter.

1. Verlaging van de energiekosten
Maximale serverconsolidatie en het gebruik van thin provisioning voor storage optimaliseert hardwareinfrastructuur en laat u toe om tot 50 procent minder storage te gebruiken. Reken zelf maar uit wat dat u kan besparen aan stroomverbruik, koeling en ruimte in het datacenter.

2. Verlaging van de aankoopkosten
U moet minder besteden aan storage omdat de aanwezige storageservers optimaal gebruikt worden. U betaalt dus enkel voor de opslagruimte die ook effectief gebruikt wordt en u vermijdt nodeloze aankopen.

3. Eenvoudiger beheer
U kan honderden virtuele machines ondersteunen met één storagesysteem, terwijl u de storageprovisioning met 40 procent kan laten zakken en toch een eenvoudig schaalbare oplossing behoudt.

4. Betere databeveiliging en beschikbaarheid van applicaties
De integratie van server- en storagevirtualisatie verbetert ook uw disaster-recoverymogelijkheden en de beschikbaarheid van toepassingen, onder meer door het elimineren van back-upwindows, applicatie-consistente back-ups die toelaten om kritieke data van virtuele machines te recupereren en de provisioning van storageservers zonder activiteiten te moeten onderbreken.

Uiteraard is het belangrijk dat u een oplossing zoekt die dit alles kan bieden, die perfect aansluit bij uw specifieke noden en die is aangepast aan uw IT-omgeving. Een taak die uw ICT-serviceprovider graag ter harte zal nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business