Nieuws

ESET lanceert NOD32 Antivirus voor Linux

ESET heeft twee producten klaar voor het Linux-platform: NOD32 Antivirus 4 Business Edition voor Linux Desktop en NOD32 Antivirus 4 voor Linux. De antivirusproducten voor Linux zijn ontwikkeld op basis van de ThreatSense-motor.

Het gebruik van Linux neemt toe, zowel in bedrijven als bij thuisgebruikers. “Daarom is het essentieel de gebruikers uit te rusten met software die hen tegen cyberaanvallen beschermt", zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, de invoerder van ESET in de Benelux. Met NOD32 Antivirus voor Linux speelt ESET in op de vraag van de markt. ESET heeft al langer versies voor Windows en Mac OS.

Lage systeembelasting
De scanmotor van NOD32 Antivirus 4 voor Linux detecteert en wist automatisch schadelijke code, inclusief de bedreigingen die bedoeld zijn voor Windows en Mac. Vanaf een beheerconsole kan de IT-manager bovendien het volledige netwerk controleren. Belangrijk kenmerk van ESET is dat het bedrijf ervoor zorgt dat zijn software de systemen die het beschermt zo weinig mogelijk belast.

De software biedt verder ook nog onder meer toegangscontrole tot verwisselbare media. NOD32 Antivirus scant of blokkeert het gebruik onder meer USB, FireWire, cd en dvd, om zo het risico op contaminatie en dataverlies tot een minimum te beperken. ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition voor Linux Desktop en ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux zijn beschikbaar in vijftien talen, waaronder het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business