Windows Phone 7 eindelijk in het Nederlands

Windows Phone 7 krijgt met Mango zijn eerste grote update. Dat is goed nieuws voor de Benelux, want Mango brengt eindelijk Nederlandse ondersteuning.

Wie in België of Nederland een toestel met Windows Phone 7 koopt, kan momenteel geen Nederlands kiezen. Maar bij toestellen die na de Mango-update (deze herfst) verschijnen, kan dat wel. Dat maakte Microsoft vandaag bekend tijdens de voorstelling van Mango.

Volgens Jeroen Van Hees, hoofd van Windows Phone 7 in België, krijgt iedereen die nu al Windows Phone 7 heeft de update naar Mango. Daar zit echter geen Nederlandstalige interface in omdat die te diep verwerkt zit in de software. Maar Microsoft past daar een mouw aan door zaken als het woordenboek en virtueel toetsenbord wel aan te passen aan de taal.

Nieuwe toestelmakers
In de marge van Mango maakte Van Hees nog bekend dat vier telefoonmakers binnenkort voor het eerst toestellen met Windows Phone 7 gaan maken. Nokia was al een tijdje bekend, en daar worden binnenkort ook Acer, Fujitsu en ZTE aan toegevoegd. Die laatste is momenteel vooral bekend van de goedkope Android-smartphone San Francisco.

Van Acer is alvast bekend dat het een toestel plant voor de Belgische markt. Over toestellen van Nokia en andere fabrikanten werden tijdens de persconferentie geen details bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business