Nieuws

Locus WMS de master van de stock bij Demeyere kookpotten

Demeyere is een familiale onderneming opgericht in 1908 en nu gevestigd in Herentals bij Antwerpen (België). Vandaag is Demeyere uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Als enige ter wereld past Demeyere het technologische concept van elk product aan aan de specifieke vereisten van de typische kookprocessen en recepten voor dit product. Daarbij streeft Demeyere steeds naar de ultieme kwaliteit op het gebied van prestatie, comfort, veiligheid, gezondheid en levensduur. Haar zorg voor design vervolledigt het plezier van een gezonde keuken.

Overname door Zwilling Groep creëert een waaier aan opportuniteiten
In maart 2008 werd het familiebedrijf overgenomen door de internationale Zwilling Groep, een grote speler op het gebied van messen, scharen en nu dus ook keukengerei. Onder de vleugels van de Zwillng Groep, werd onder andere het gamma sterk uitgebreid; werd het netwerk van verkooppunten verruimd en het distributiecentrum vergroot.
Al deze evoluties zorgden voor een vraag naar extra overzicht, organisatie en structuur. Dries Van Gestel, logistiek verantwoordelijke van Demeyere: “Omwille van de sterke groei, hadden we nood aan overzicht en structuur in alle facetten van het bedrijf, dus ook in ons vernieuwde magazijn, dat werd uitgebreid met 1000 m². Voor de overname en de gepaarde investeringen gebruikten we reeds een ERP-pakket (Microsoft Dynamics, het vroegere Navision). Logischerwijs zochten we dan ook initieel naar een uitbreiding van dit pakket met zijn logistieke tak. Al snel zagen we echter dat een volledig sturend Warehouse Management System (WMS) ons heel wat meerwaarde kon bieden.”
 

[download_file]

Volledige case. Zie bijlage.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business