EASI neemt meerderheidsparticipatie in Appligen

Informaticabedrijf EASI uit Nijvel heeft een meerderheidsparticipatie genomen in het softwarebedrijf Appligen uit Sint-Joris-Winge. Via de operatie breiden de twee bedrijven hun aanbod verder uit.

De participatie past in EASI’s ontwikkelplan EASI 2013, met als doelstelling om het bedrijf tegen 2013 met 60 procent te doen groeien. De naam Appligen blijft gewoon bestaan. Met de overeenkomst maken de twee IBM Business Partners zich sterk straks een betere dienstverlening te kunnen aanbieden.

Appligen en EASI zullen hun complementaire kennis en expertise met elkaar delen. Voor de medewerkers verandert er op korte termijn niks: beide bedrijven zullen hun locaties voorlopig behouden.

Duidelijke opportuniteit
Appligen telt een twintigtal medewerkers en heeft een ruime ervaring opgebouwd in de ontwikkeling van applicaties op het platform IBM Power. Het gaat om expertise die een duidelijke opportuniteit biedt voor de klanten van EASI. Zij krijgen nu onder meer de mogelijkheid om hun maatwerktoepassingen te moderniseren via de Software Factory van Appligen. De beheersoftware AAA Financials van Appligen zou bovendien sterk complementair zijn aan EASI Business Solution.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business