Nieuws

Mozilla verdedigt snelle Firefox-releases

Sinds versie vier van de populaire browser Firefox brengt ontwikkelaar Mozilla de updates in sneltempo uit. Voor veel bedrijven gaat het echter te snel.

In maart van dit jaar lanceerde Mozilla Firefox 4.0, bijna drie jaar nadat mijlpaal 3.0 beschikbaar was. In juni was het beurt aan Firefox 5 en vorige week werd versienummer 6 vrijgegeven. Firefox 7 staat ook nog voor dit jaar op de planning.

Groeipijnen
Mitchell Baker van de Mozilla Foundation verdedigt in een blogpost het versnelde lanceertempo, maar erkent ook de groeipijnen van deze aanpak. Add-ons moeten vaak een update krijgen om de compatibiliteit te garanderen en bedrijven hebben veel minder tijd om hun software te testen en aan te passen aan de nieuwe browser.

Die problemen zijn voor Mozilla echter een noodzakelijk kwaad. Het alternatief, dat er volgens Baker helemaal geen is, is de nieuwe functies en updates een jaar laten liggen voor ze in een nieuwe browserversie terechtkomen. Mozilla gaat zakelijke gebruikers wel meer technische ondersteuning bieden.

“Een browser is hét transportmiddel op het internet,” redenereert ze, “en het internet gaat zeer snel. Een product dat evolueert in het tempo van desktopsoftware kan dat tempo niet volgen. Een snelle lancering van updates voorkomt dat een browser de mogelijkheden van het internet beperkt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business