Nieuws

De HP Touchpad is dood, leve de Slate 2

Computerfabrikant HP geeft zijn Windows 7-tablet, de Slate 500, een upgrade en een prijsverlaging. De Slate 2 moet eind deze maand in de winkels liggen.

HP lanceerde eind vorig jaar een tablet-pc voor de zakelijke markt met Windows 7 aan boord. Het toestel bleef echter grotendeels onopgemerkt, mede door zijn startprijs van 799 dollar. Dit jaar probeerde HP het met de Touchpad en het van Palm overgenomen besturingssysteem WebOS. Maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

De Slate 2 is uiterlijk vrijwel identiek aan zijn voorganger en ook intern zijn er geen wereldschokkende aanpassingen gedaan. Ook nu is het besturingssysteem van dienst Windows 7 Professional 32-bit. Nieuw is wel de aanwezigheid van een TPM-chip, die beveiliging op hardwareniveau moet garanderen. De startprijs zakt met 100 dollar.

Netbook in tabletvorm
Het capacitieve touchscreen van de Slate 2 meet 8,9 inch en telt 1.024 bij 600 of 768 pixels. Je kunt het ook bedienen met de meegeleverde pen (stylus). De overige hardware heeft veel weg van die van een netbook. De Intel Z670-chipset rekent op 1,5 GHz en beschikt over de GMA-600-chip voor het grafische werk.

De Slate 2 heeft een USB-poort, SD-geheugenkaart- en een simkaartsleuf aan boord. Voor het opslaggeheugen heb je de keuze tussen een 32 en 64 GB mSATA-schijf.

HP heeft ook de toetsenbordtechnologie Swype geïntegreerd. De batterij zou zes uur meegaan op één lading. Zowel aan de voor- als de achterkant zit een camera.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business