Nieuws

PicPick 3.0.9

Er zijn vele tools waarmee je schermafbeeldingen kunt maken. Maar gratis programma"s die even flexibel en veelzijdig zijn als PicPick kom je niet snel tegen.

Bij installatie kies je voor Custom Installation en verwijder je alle vinkjes, als je de installatie van een toolbar en de wijziging van de zoek- en startpagina van je browser wilt voorkomen.

[download_file]

Sneltoetsen voor alle functies
Na de installatie nestelt PicPick zich in het systeemvak van de Windows-taakbalk. Vanuit het contextmenu van dit pictogram krijg je toegang tot alle belangrijke functies. Hoewel aan nagenoeg elke functie ook een eigen sneltoetscombinatie gekoppeld kan worden.

De hoofdfunctie is natuurlijk Scherm fotograferen. In een submenu duid je aan welk schermdeel je precies wil inblikken: het volledige scherm, het actieve venster (met de mogelijkheid om te scrollen), een specifiek vensteronderdeel, een rechthoekige selectie of een selectie met de vrije hand.

Vanuit dit menu kun je nog allerlei opties instellen, zoals de eventuele vertragingsfactor, de opslaglocatie en het bestandstype: jpg, bmp, tif of png. Jammer wel dat je hier geen bijkomende opties terugvindt, zoals de kwaliteitsfactor voor jpeg’s.

Meer mogelijkheden
Naast het opslaan naar een bestand op schijf zijn er nog heel wat andere mogelijkheden. Zo kun je een schermkopie meteen richting Facebook of Twitter sturen, naar een ftp-server, naar het Windows-klembord, naar een Office-applicatie enzovoort.

Ook leuk is dat na het maken van een schermkopie automatisch een beeldbewerkingsmodule opspringt waarmee je de plaatjes nog op allerlei manieren kunt optimaliseren, of voorzien van extra tekst of een of andere vorm (rechthoek, tekstballon).

PicPick heeft nog een aantal handige extra’s aan boord. Zo is er een tekentool waarmee je rechtstreeks op je scherm kan tekenen. Verder zijn er een kleurenkiezer, gradenboog, liniaal en vergrootglas.

Slotsom: PicPick is een van de beste gratis tools die we kennen voor het maken van schermafbeeldingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business