Nieuws

Atos opent datacenter in Helsinki

Atos heeft een eco-efficiënt datacenter geopend dat de stad Helsinki voorziet van energie op basis van warmteterugwinning.

Het datacenter maakt deel uit van een nieuw datacentercomplex van 5.000 vierkante meter, gebouwd door het Finse bedrijf Academica dat bekend staat vanwege effectieve warmtewinning en hergebruik van energie in datacenters. Dit eco-efficiënte datacenter zal Europese klanten voorzien van energie en is één van de vele duurzaamheidsinitiatieven van Atos.

Het groene datacenter, dat is gevestigd in het voormalige elektriciteitsstation, gebruikt een eco-efficiënt koelsysteem dat wordt geleverd door Helsingin Energia. De overtollige warmte die door de servers wordt geproduceerd, wordt doorgestuurd naar het districtsverwarmingsnetwerk om 4.500 appartementen van 80 vierkante meter in de stad te voorzien van verwarming en warm water.

Zeewater
Atos heeft in totaal 13 wereldwijde en 50 lokale datacenters. De lifecyclekosten van een datacenter zijn tot maximaal 80 procent energiegerelateerd. “Wij zijn blij om onze klanten niet alleen duurzame ontwikkeling, maar ook concrete besparingen op het gebied van energie te kunnen bieden”, zegt Marko Vanninen, CEO van Academica.

Verwarming
Gelegen in het Suvilahti-kustdistrict van Helsinki, zal het Europese datacenter zeewater gebruiken voor koeling. In het eco-efficiënte datacenter worden computers gekoeld via Helsingin Energia’s districtkoeling, met behulp van warmtepompen, koud zeewater en overtollige thermische energie van de stroomopwekking. Aan de andere kant wordt de door computers geproduceerde warmte via een warmtepomp naar het warmtenetwerk van het district geleid, om gebouwen en kraanwater in heel Helsinki op te warmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business