Nieuws

De ideale aanpak voor je IT-project

Om projecten tot een goed eind te brengen, is een project-aanpak aangewezen. Die verschilt grondig afhankelijk van de methode die je gebruikt, zoals RUP (Rational Unified Process) of Prince2. We kunnen dit terugbrengen tot deze vier stappen:

1. De briefing, waarin de doelstellingen van het project worden bepaald, wat resulteert in een soort van mini businesscase: welk probleem wordt opgelost, hoe en wat gaat het de organisatie opleveren? Deze fase sluit aan bij de inceptiefase bij de zogenaamde RUP-methodiek of de Starting Up a Project-fase in de Prince2-methode.

2. De prototypefase benoemt welke functionaliteit nodig is voor de beoogde verbeteringen, wat vaak resulteert in een document met de functionele benodigdheden. In de RUP-methode wordt de functionaliteit, samen met de systeemarchitectuur, bepaald in de zogenoemde elaboratiefase. Prince2 gaat meer over de beheersing van verschillende fasen in een project en zegt minder over wat in een bepaalde fase opgeleverd moet worden.

3. In de oplossingsfase wordt de daadwerkelijke oplossing gedefinieerd, best in kleine stukjes en telkens met terugkoppeling naar de betrokkenen. Deze fase komt overeen met de constructiefase uit RUP. Net als hierboven beschrijft Prince2 geen inhoudelijke fases, maar meer het proces om een fase te controleren.

4. In de integratiefase wordt de oplossing in productie genomen. Deze fase wordt binnen de RUP-methode de transitiefase genoemd. Binnen Prince2 voornamelijk uitgevoerd in het Close the Project-proces.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business