Nieuws

Centric Belgium implementeert locus WMS bij Vandeputte

Centric Belgium implementeert locus WMS bij Vandeputte

Het bedrijf Vandeputte gaat in zee met Centric Belgium voor de implementatie van Locus WMS. De groep Vandeputte stelt ongeveer 200 mensen tewerk en haalt een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro. Locus WMS van Centric is een geavanceerd WMS-pakket met talloze toepassingen voor de aansturing van alle logistieke processen in magazijnen. Het innovatieve systeem is geschikt voor middelgrote tot grote ondernemingen in de branches retail, groothandel, 3PL en productie.

Het in Moeskroen gelegen bedrijf breidt uit met een nieuw logistiek distributiecentrum voor haar afdeling Zepen & Detergenten. Na een uitgebreid selectietraject koos Vandeputte uiteindelijk voor Locus WMS. Het warehousemanagement systeem (softwaretoepassing om de magazijnprocessen te ondersteunen) van Centric zal de logistieke processen optimaliseren en sturen waardoor oa.:
 

  • Verpakkingsmaterialen realtime (just-in-time) gestuurd worden naar de diverse productielijnen.
  • Pallets die afgemeld worden in productie getransporteerd zullen worden via een automatische shuttle naar het centraal distributiecentrum (CDC) om vervolgens opgeslagen te worden op de meest optimale manier.
  • Restpallets van een specifieke productierun in de nabijheid van de productielijnen gestockeerd en beheerd worden, om bij een volgende productierun van hetzelfde artikel als eerste aangeleverd te worden. Dit resulteert in een minimum aantal  onvolledige pallets per artikel.

De introductie van een WMS biedt voor Vandeputte grote voordelen op het vlak van een efficiënt en optimaal gestuurd magazijnbeheer; een perfecte traceerbaarheid; realtime zicht op alle magazijnprocessen en een verhoging van de servicegraad.

CEO Centric Belgium and France Luc Lammens: “Deze samenwerking stemt me erg tevreden, niet enkel omdat Vandeputte ons product koos boven verschillende concurrenten maar ook omdat Vandeputte een erg mooie referentie is met het oog op het penetreren van de Franse markt.”

Julien Vandeputte: “De reeds bestaande complementariteit tussen de software van Centric en het ERP van Vandeputte was één van de factoren die de doorslag gaf om voor Centric te kiezen. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Centric onze manier van werken sterk zal optimaliseren.”

[download_file]

Over Centric Belgium: Centric Belgium is een belangrijke speler in de Belgische IT-markt. Centric Belgium bedient zo’n 1000 klanten in België, van KMO’s tot multinationals. De vier belangrijke competenties van Centric Belgium zijn: IT Services, het beheer van systemen en infrastructuren voor (middel)grote ondernemingen  (break & fix, helpdesk (24/7), rollout & support services,…); IT Professionals, het leveren van high-level IT consultants; System engineering,  optimalisatie van systemen en IT-infrastructuur voor (middel)grote ondernemingen  (ICT-outsourcing, hosting en SaaS-activiteiten, ICT design, migratie & implementatie,…); IT Solutions, het maken van kwalitatief hoogstaande maatwerkoplossingen en het bouwen van software voor markten als bouw, retail en supply chain.

Meer informatie:
Arne Vandendriessche
0478 – 34 78 32
Marketing Manager Centric Belgium

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business