Nieuws

Samsung komt met Galaxy Tab 2

Samsung komt met Galaxy Tab 2

Samsung heeft onlangs op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe Galaxy Tab 2 tablets aangekondigd. In eerste instantie was er alleen een 7 inch tablet aangekondigd, maar tijdens het Mobile World Congress werd ook een nieuwe versie van de Galaxy Tab 10.1 aan de line-up toegevoegd.

De eerste Galaxy Tabs
De eerste Galaxy Tab-reeks werd in 2010 op de IFA in Berlijn aangekondigd. Het was een tabletreeks die qua specificaties overeenkwam met de iPad van Apple en het doel van Samsung was dan ook om de concurrentie met de iPad aan te gaan.

De eerste Galaxy Tabs werden goed ontvangen door de pers en zij zagen in de verschillende Galaxy Tabs een geduchte concurrent voor de iPad. Het is echter nooit een groot succes geworden en de iPad is nog steeds veruit de meest verkochte tablet.

Nieuwe kansen met nieuwe tablets
Samsung heeft in 2011 op de smartphone markt al grote successen geboekt met de Galaxy S2 en het lijkt erop dat ze hopen dit succes met de Galaxy Tab 2 te evenaren. Toch valt het nog maar te bezien of dit daadwerkelijk gaat lukken. De Galaxy S2 was in 2011 een echte high-end smartphone die voorzien was van de nieuwste hardware. Ditzelfde kan helaas niet worden gezegd van de nieuwe Galaxy Tab2-reeks.

Wat is er veranderd?
Het design van de 7 inch Galaxy Tab 2 heeft veel weg van de Galaxy Tab 10.1N. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de rechtszaken die Apple eerder met Samsung voerde in Duitsland over het design van de originele Galaxy Tab 10.1.

De hardware van de nieuwe 7 inch versie van de Galaxy Tab 2 is op enkele punten enigszins verbeterd. Het apparaat is uitgerust met een 1GHz dualcore processor, 1 GB werkgeheugen en een LCD-scherm met een resolutie van 1024×600 pixels. De tablet zal bij de launch direct zijn voorzien van Ice Cream Sandwich, de nieuwste versie van Android.

Het design van de Galaxy Tab 2-10.1 is ook vrijwel identiek aan het design van de Galaxy Tab 10.1N. De nieuwe tablet is iets lichter dan zijn voorganger, maar daar staat wel tegenover dat het tablet 1,7mm dikker is geworden.

De hardware kent ook weinig vernieuwing, alleen het scherm heeft een update ontvangen en de resolutie is verhoogd naar 1280×800 pixels. De tablet beschikt nog altijd over een dualcore Tegra 2 processor en 1 GB werkgeheugen. De 10.1 versie van de Galaxy Tab 2 zal bij de lancering ook direct worden voorzien van de nieuwste versie van Android.

Prijs en beschikbaarheid
Over de prijs is op dit moment nog niks bekend, maar volgens analisten en insiders lijkt het erop dat Samsung met de nieuwe tablets vooral op prijs wil concurreren. Het is dus aannemelijk dat de nieuwe tablets een relatief lage prijs zullen krijgen.

Samsung wil de Galaxy Tab 2 nog deze maand lanceren in het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet bekend wanneer de tablets naar Nederland zullen komen, maar dit zal naar verwachting vrij snel na de launch in het Verenigd Koninkrijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business