Microsoft verplicht upgrade naar Windows Phone 7.5

Microsoft verplicht vanaf deze week zijn mobiele gebruikers om over te stappen naar Windows Phone 7.5, als ze tenminste nog apps willen kunnen downloaden.

De softwaremaker maakte via zijn Windows Team Blog bekend dat wie nog steeds Windows Phone 7 draait op zijn toestel niet meer in staat zal zijn om de Marketplace-app te zien op zijn telefoon. Zij zullen in plaats daarvan een foutmelding in beeld krijgen als ze een nieuwe app willen downloaden of een reeds geïnstalleerd exemplaar willen bijwerken.

“De meeste telefoons draaien reeds Windows Phone 7.5 (Mango), wat afgelopen herfst werd gelanceerd, en dus zullen de meesten van jullie niets anders merken aan hoe de Marketplace werkt”, zegt hoofd programmabeheer Mazhar Mohammed.

Betere prestaties
Mohammed legde eerder uit dat de verplichte upgrade “onderdeel uitmaakt van een grotere inspanning om de prestaties en veiligheid van de Marketplace te verbeteren.” Microsoft doet er alles aan om alles vlotjes te laten verlopen in zijn appwinkel, die nog veel goed heeft te maken op het concurrerende Google Play of de iOS App Store.

Inhaalrace
Afgelopen april waren 80.000 apps beschikbaar in de Marketplace, maar dat is nog altijd een peuleschil vergeleken met deze concurrerende winkels. Bovendien zorgt de pas geopende appwinkel van Facebook voor flink extra verkeer naar Android en iOS.

Microsoft heeft daarom een nieuwe ontwikkelaarsconferentie aangekondigd voor mobiele apps en het organiseert speciale kampen waar appbouwers snel nieuwe Windows Phone-apps kunnen produceren.

De verplichte upgrade naar Windows Phone 7.5 Mango wordt aan het einde van deze week zichtbaar voor trage early adopters.

appsbusinessitprofessionalmangomarketplacemicrosoftmobielnieuwsupgradeverplichtwindows phonewindows phone 7windows phone 7-5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen