Nieuws

Mountain Lion brengt OS X en iOS samen

Met OS X 10.8, beter bekend als Mountain Lion, voegt Apple nieuwe functies toe en leunt het systeem nauwer aan bij iOS.

iCloud
iCloud, dat volgens Apple vandaag 125 miljoen gebruikers heeft, zal voortaan alle toepassingen zoals mail, contacten, agenda’s, berichten, herinneringen en notities samenbrengen als ‘documents in the cloud’.

Voortaan kan de dienst documenten synchroniseren uit Pages, Keynote, Preview en TextEdit. Bestanden uploaden kan door ze te verslepen. Net zoals je dat al langer kon bij diensten als Dropbox of Windows Live Skydrive.

Ontwikkelaars
Goed nieuws voor wie apps ontwikkelt. Via de API van Apple kan je iCloud voortaan ook integreren in je toepassing.

Dock
Op de productvoorstelling op WWDC, Apple’s wereldwijde ontwikkelaarsconferentie, toonde het bedrijf verder een aantal nieuwe iconen voor op de dock in OS X. Het gaat vooral om toepassingen die zijn aangepast voor iCloud zoals Notes en Reminders. De meldingsbar bovenaan het scherm kan je uitschakelen wanneer die te storend overkomt.

Bestanden delen wordt makkelijker in mountain Lion. Zo kan je webpagina’s en ander materiaal snel delen via je vrienden op een sociaal netwerk of volgers op Twitter.

Safari krijgt iCloud tabs. Dit toont welke tabs je hebt openstaan doorheen al je iCloud-toestellen.

Synchroniseren in slaapstand
Power Nap is een functie die je Mac up-to-date houdt wat betreft e-mail, software, iCloud-synchronisatie en backups via Time Machine. Dit allemaal terwijl het toestel in slaapstand staat.

Met AirPlay mirroring kan je voortaan de scherminhoud van je Mac op eender wel toestel delen dat AirPlay-video ondersteunt. Ook kan je via het Game Center van Apple via AirPlay iemand op een andere Mac (of iOS-toestel) laten meekijken.

Mountain Lion is vanaf juli beschikbaar voor het grote publiek en zal twintig dollar kosten. Een Benelux-prijs is nog niet bekend. Het besturingssysteem zal niet in de winkel liggen. Je kan het enkel via de online applicatiewinkel van je Mac downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business