Goed belicht en perfect in beeld dankzij Koning & Hartman

Goed belicht en perfect in beeld dankzij Koning & Hartman

In 1989 zag R&D International het licht in Sint-Truiden (in 2000 verhuisd naar Landen). Gespecialiseerd in controleapparatuur voor de belichtings- en video-industrie ontwikkelt het bedrijf belichtingcontrollers en mediaservers. Vanaf 1995 werkt R&D International nauw samen met het Deense Martin Professional A/S, specialist in "intelligente belichting". Martin Professional streeft ernaar een single point of contact voor belichting en projectie te worden. De volledige overname van R&D International in 2008 past perfect in die filosofie. 

Vandaag is R&D International uitgegroeid tot de R&D afdeling voor controllers van Martin Professional Products. Een jong team van ingenieurs ontwikkelt er geavanceerde belichtingcontrollers en mediaservers. Ze kunnen een mooi lijstje referenties voorleggen: grote tours van Sting, Christina Aguilera, Metallica, Britney Spears, Lionel Ritchie, Lenny Kravitz, Natalia, de beeldprojectie van het Eurovisie Songfestival 2006 in Athene, maar ook de aansturing van alle reclamepanelen in de tien stadions van het WK voetbal in Zuid-Afrika en dichter bij huis ook de reclamepanelen, scoreborden en verlichting van volleybalclub Noliko Maaseik.

[download_file]

Gert Leunen is hoofd van de afdeling en dus de geknipte persoon om ons meer uitleg te geven over het bedrijf en de samenwerking met Koning & Hartman.


Werken binnen een Windows omgeving bracht R&D International in contact met Koning & Hartman

"Als licentiaat informatica startte ik mijn carrière als ontwikkelaar van medische software voor ziekenhuizen. Daarna begon ik bij R&D International als teamleader voor softwareontwikkeling. Nu sta ik aan het hoofd van een afdeling met 11 enthousiaste medewerkers die instaan voor het ontwikkelen van controllers en mediaservers van A tot Z. Dat betekent niet alleen de software, maar ook de hardware uitwerken tot een prototype dat dan door ons moederbedrijf Martin Professional in Denemarken wordt geproduceerd."    

Toen het DOS-besturingssysteem niet meer voldeed, werd gekozen voor het werken binnen een Windows omgeving. In de zoektocht naar de beste leverancier voor Microsoft licenties kwam R&D International in contact met Koning & Hartman.

"R&D International startte met de ontwikkeling van software op DOS. Al snel bleek dat Windows veel meer mogelijkheden bood. Een deel van onze topmodellen lopen op Windows XP embedded, maar ondertussen levert Koning & Hartman ons voor onze nieuwste modellen al de licenties voor Windows 7 embedded. We evolueren dus mee met de Windows omgeving."


Koning & Hartman levert dat ietsje meer

"Onze samenwerking met Koning & Hartman is intussen evenzeer geëvolueerd en stilaan uitgebreid. Ze leveren ons ook componenten zoals moederborden, elektronische onderdelen en assembleren zelfs een volledig product uit ons mediaserver gamma.

Hoewel mediaservers vrij gestandaardiseerd zijn, bestaan er toch lichte verschillen afhankelijk van de diverse applicaties. Daarvoor bleek Koning & Hartman ook een zeer waardevolle partner te zijn. Zij hebben een betere toegang tot de juiste componenten dan wij en ontwikkelden procedures die ons veel tijd doen besparen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business