Nieuws

Overtoom factureert elektronisch

Overtoom factureert elektronisch via Digipoort

In juni 2012 verzond Overtoom, leverancier van artikelen voor kantoor, magazijn en werkplaats, de eerste elektronische facturen langs Digipoort, het elektronische postkantoor van de Nederlandse overheid. De facturen kwamen goed ter bestemming bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Certipost, ervaren service provider voor e-Invoicing, bracht de koppeling tussen Overtoom en Digipoort tot stand.

De Nederlandse overheid stimuleert het elektronisch factureren. De Rijksoverheid heeft zich daarom als doel gesteld om in 2014 80% van alle inkomende facturen elektronisch te ontvangen en te verwerken. Hiermee kan de Rijksoverheid tot 21 miljoen euro per jaar besparen. Wanneer het bedrijfsleven volledig overstapt op e-factureren is de geschatte besparing 600 miljoen euro. Om elektronisch factureren te stimuleren, heeft de overheid de portaalsite Digipoort in het leven geroepen. Het aansluiten op Digipoort is vrij complex, en vergt een zekere kennis en expertise. Aansluiten op Digipoort via e-invoicing provider Certipost gaat sneller en eenvoudiger.

Bedrijven kunnen kiezen om zelf de technische koppeling naar Digipoort te realiseren. Maar voor bedrijven die via het platform van Certipost aan elektronische facturatie doen, is de aansluiting zeer eenvoudig. Het platform werkt als een soort sorteercentrum en vertaaldienst, waarbij facturen van een bedrijf snel en foutloos worden omgezet naar UBL 2.0-formaat en vervolgens worden afgeleverd op Digipoort. Het platform van Certipost voor e-factureren is zowel gemakkelijk te integreren met alle gangbare boekhoud- en ERP-systemen als met maatwerksoftware. Bedrijven zoals Overtoom, KPN en Adecco hebben besloten om op deze manier te werken.

Jaap van Willigenburg, teamleider kredietbewaking bij Overtoom: “Onze complete outbound facturatie verloopt nu via het Certipost platform. Wij leveren onze facturen aan in één centraal formaat dat voor de ontvanger correct vertaald wordt naar het formaat van het gewenste afleverkanaal, in dit geval Digipoort.”

Gert Roeckx, CEO van Certipost: “De voordelen van e-factureren zijn evident. Een lagere foutenmarge, grotere veiligheid, de besparing op papier-, verzendings- en archiveringskosten en de snelheid van het berichtenverkeer, waardoor facturen sneller kunnen worden afgehandeld. Desondanks zien veel bedrijven op tegen de overgang van papier naar elektronisch. Ze zijn bang dat dit veel rompslomp met zich meebrengt. Dankzij CertiONE en de koppeling met Digipoort kunnen bedrijven de overstap naar elektronisch factureren nu probleemloos en in een kort tijdsbestek maken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business