Nieuws

Nieuw IT-rack van Rittal

Nieuw IT-rack van Rittal

Allround racksysteem munt uit in eenvoud en efficiëntie
 

Rittal presenteert TS IT, het nieuwe racksysteem ontwikkeld met als doel de toekomstige mondiale standaard te worden voor netwerk- en servertechnologie. Een intelligent modulair systeem gekenmerkt door een rack- en toebehorenprogramma, gereduceerde complexiteit en montagevriendelijke ‘plug & play’-technologie. Dit resulteert in een grotere efficiëntie bij bestelling en montage, en dus ook in lagere kosten. Met de nieuwe TS IT is Rittal erin geslaagd met één enkel standaardproduct te voldoen aan alle vereisten voor modulaire, flexibele netwerk- en serverracks.


Met het nieuwe TS IT racksysteem besparen ondernemingen voortaan duidelijk kosten en tijd. “Flexibiliteit is essentieel. Kasten moeten kunnen aangepast worden aan de behoeften in de snelle IT-wereld”, aldus Danny Forré, product manager bij Rittal. “Maatstaf bij dit gestandaardiseerde modulaire systeem was het reduceren van de complexiteit. Dat was echter niet de enige doelstelling; de nieuwe TS IT munt immers ook uit op vlak van kwaliteit en veiligheid.”

Toebehorenmontage zonder gereedschap
De standaard basisuitrusting van het nieuwe IT-rack omvat een flexibel 19” (482,6 mm) montageplatform, gedeelde zijwanden met snelsluiting, geoptimaliseerde kabelinvoer met borstelstrips, om maar enkele van de uitrustingselementen te noemen. Voor de gebruiker valt alvast de moeilijke keuze tussen verschillende fittings weg. De snelmontagetechniek zorgt voor meer efficiëntie bij de verdere individuele inrichting. Zo kunnen bijvoorbeeld toebehoren als legplanken voor componenten en rails door één persoon en zonder gereedschap, in enkele minuten worden gemonteerd. De afstand tussen de montageniveaus kan vastgelegd worden, terwijl ook afstanden van 21”, 23” en 24” mogelijk zijn. Het TS IT rack kan, zelfs wanneer het systeem operationeel is, eenvoudig worden uitgebreid door toevoeging van een RFID-rail voor automatische inventarisatie van alle geïnstalleerde componenten, zoals servers en switches. Met een totale belastbaarheid van 1500 kg op 19”-niveau beantwoordt het nieuwe Rittal-rack aan de hoogste vereisten op vlak van stabiliteit.

Optimale toegankelijkheid
Ook de look van het nieuwe IT-rack overtuigt. Alle deurelementen kregen een uniform, aantrekkelijk design. De gebruiker kan kiezen tussen geperforeerde of gesloten deuren. De geperforeerde versie is, dankzij een nooit-geziene en open ventilatiezone van 85%, geschikt voor toepassing bij de klimatisatie van kamers en grotere ruimtes. Alle deuren zijn uitgerust met handige 180° scharnieren en zorgen voor een maximale toegankelijkheid. De gedeelde achterdeur (standaard) garandeert een optimale benutting van de beschikbare ruimte.

Individuele basis
Als alternatief voor de conventionele sokkel in staalplaat, is de TS IT tevens verkrijgbaar met het nieuwe Flexblock systeem, dat vlot en zonder gereedschap gemonteerd kan worden en een individuele invulling mogelijk maakt. Omdat het een modulair systeem is, kunnen toebehoren als kabelklemrails snel worden toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business