Nieuws

Firefox voor Windows 8 Metro-preview

Mozilla, het bedrijf achter Mozilla Firefox, heeft vannacht zijn nachtelijke build van Firefox 18 uitgebracht. Nieuw is de Windows 8-ondersteuning.

Firefox 18 heeft voor het eerst een Metro-interface aan boord. Iedereen die Windows 8 RTM draait kan de nachtelijke versie van Firefox al gebruiken, al moeten we eerlijk bekennen dat de Metro-interface nog niet zo soepel draait.

Bepaalde websites worden niet correct geladen en de interface reageert voorlopig nog traag. Gezien dat Firefox 18 voorlopig het label Nightly heeft, mogen we dagelijks een update verwachten die niet altijd even stabiel is.

Nieuw is de mogelijkheid om websites vast te pinnen in het startmenu. Verder ondersteunt de Windows 8-versie van Firefox ook Firefox Sync, swipe-bewegingen en het Windows 8 “charms bar”-menu.

De Windows 8-Firefox heeft de interface gedeeltelijk overgenomen van de Android-versie. Mozilla belooft dat de browser de komende weken nog een boel extra updates zal krijgen. Zo werkt Mozilla aan betere prestaties, betere Windows-integratie en “al het andere dat moet gebeuren om een eerste klasse browserervaring te garanderen op Windows 8”.

Je kan Firefox 18 Nightly downloaden vanaf de ELM-tak op de Firefox FTP Server. Dat klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk moet je niks meer doen dan hier klikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business