Nieuws

Interoute België investeert in mensen én in video-infrastructuur

Interoute België investeert in mensen én in video-infrastructuur

Zaventem, 26 november 2012 – Interoute, eigenaar van Europa’s grootste cloud services platform, breidt zijn Belgische team uit met Carole Chambon en Bart Eelen. Chambon is aangetrokken als Accountmanager Video Specialist. Zij is verantwoordelijk voor de verkoop van Video-as-a-Service (VaaS) bij Interoute. Eelen is de nieuwe Senior Video Consultant Europa bij Interoute. In deze functie houdt hij zich bezig met advisering over telepresence-projecten en het VaaS-platform van Interoute.

Bart Eelen is afgestudeerd Burgerlijk Ingenieur aan de KULeuven. Na zijn studie is hij enkele jaren werkzaam geweest als wetenschappelijk medewerker op de Universiteit Gent. In 1998 stapte hij over naar Alcatel-Lucent als Engineer DSL Product Line. Tien jaar later, in 2008 werd hij Sales Engineer Video Solution Benelux bij Polycom.

Carole Chambon is afgestudeerd aan de ICHEC Business Brussels Management School. Zij werkte eerder als accountmanager en business solution manager bij Aastra, dat software voor open communicatie over IP ontwikkelt en verkoopt. Voor Aastra werkte ze vier jaar in een salesfunctie bij real estate-bureaus.


“Videoconferencing- en telepresence-oplossingen behoren tot onze core business”, zegt Jan Dezutter, Sales Director Belux van Interoute. “We zijn dan ook zeer verheugd dat het salesteam versterkt wordt met Carole en Bart. Zij zullen onder andere instaan voor de verkoop van het nieuwe Polycom Open Telepresence Experience-systeem (OTX) dat vanaf medio december in onze demonstratieruimte voor klanten en geïnteresseerden toegankelijk is. Met de komst van de Polycom OTX-oplossing en de verschillende reeds aanwezige Cisco Video Conferencing-systemen willen we ook onze vendor agnostic-aanpak onderstrepen.”

Het systeem is uniek voor de Belgische markt. OTX voorziet werkgroepen, ontwikkelteams, meetings van leidinggevenden en dagelijkse vergaderingen van hoogwaardige beeld- en geluidverbinding met andere locaties. Deze ‘immersive telepresence’-oplossing geeft deelnemers het gevoel aan dezelfde tafel te zitten en verhoogt de productiviteit van elke vergadering. Polycom OTX is gebaseerd op open standaarden, waardoor interactie mogelijk is met alle bestaande videoconferentieapparatuur en -infrastructuur, waaronder Microsoft Lync. Interoute levert de drie-schermenvariant voor een videovergadering van zes deelnemers. Door gebruik van de laatste videocompressietechnieken, is de belasting van het netwerk tot een minimum beperkt.

“Schermen en een uitstekend netwerk zijn complementair, het ene kan niet zonder het andere. De meerwaarde die Interoute biedt zit in het realiseren, van een ‘Videocultuur’. Het executive management moet nauw betrokken zijn bij de gebruikers en IT-afdeling. Organisaties moeten videogebruik aanvullen met processen die het gebruik van video als business tool meten en stimuleren. Video is op die manier niet alleen kostenbesparend, maar kan voor klanten ook nieuwe business genereren. Dit kan binnen het eigen ecosysteem van de klant zijn, waardoor het  een werkinstrument wordt dat direct bijdraagt aan de winst van de onderneming.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business