Nieuws

Topvrouw Yahoo 'te streng' bij sollicaties

Bestuursvoorzitter Marissa Mayer van Yahoo heeft tijdens een interne bijeenkomst kritiek gekregen op de manier waarop ze mensen aanneemt. 

Marissa Mayer is veel te strikt bij het aanwerven van personeel, waardoor het bedrijf talent verkeerd loopt. Dat bericht persbureau Reuters. Intern wordt gezegd dat Mayer goede kandidaten heeft afgewezen omdat ze niet aan een van de prestigieuze universiteiten gestudeerd hebben.

Sinds de topvrouw vorige zomer is aangetreden, is het aanwervingsbeleid strenger geworden. Zo wil Mayer elke sollicitant persoonlijk beoordelen. Critici vinden dat dit te veel tijd kost en dat haar hoge eisen het moeilijk maken om vacatures te vervullen.

Bedrijven zoals Facebook, Google en Yahoo concurreren fel met elkaar om het beste talent uit Sillicon Valley aan te trekken. In januari nog zei de topvrouw dat het verloop onder het best presterende talent veel lager ligt dan eerder. Toch heeft Yahoo nog bijna 900 vacatures niet vervuld. Dat is bijna 8% van het personeelsbestand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business