Nieuws

2012 barslecht jaar voor IT-consultants

2012 was wereldwijd een barslecht jaar voor aanbieders van IT-diensten. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Ovum. In het laatste kwartaal van 2012 zakte de activiteit van IT-dienstverleners zelfs tot het laagste niveau in tien jaar. De totale waarde van alle contracten die in die periode werden afgesloten, bedroeg 20,8 miljard dollar en zakte in vergelijking met dezelfde periode in 2011 met liefst 34%.


2012 werd overeind gehouden door overheidscontracten. IT-consultants die vooral voor privébedrijven werkten, beleefden hun slechtste jaar sinds 1998. In de gezondheidszorg daalde de waarde van het aantal contracten met 39%, in de financiële sector met 18%. Alleen telecom en technologie hielden stand.


Volgens Ed Thomas, senior analyst bij Ovum, is de aanhoudende economische onzekerheid op de belangrijkste markten voor IT-diensten, zoals de VS en Europa, de grootste oorzaak van de malaise. “Zolang de crisis in de eurozone woedt, zullen veel bedrijven schrik blijven hebben om grote projecten op te starten”, zegt hij. “Ook de algemene bezuinigingspolitiek zorgt ervoor dat veel overheden voorlopig liever niet in grote IT-projecten investeren.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business