Volgens nieuwsleverancier Bloomberg is de door Microsoft voor Windows 8 ontwikkelde Surface RT tablet geen groot succes: wereldwijd zouden er ‘amper’ 1,1 miljoen van verkocht zijn. De onlangs gelanceerde, en bij ons nog niet verkrijgbare, speciaal voor professionals ontwikkelde Surface Pro, was dan weer wel een schot in de roos. Een maand na de introductie […]


Volgens nieuwsleverancier Bloomberg is de door Microsoft voor Windows 8 ontwikkelde Surface RT tablet geen groot succes: wereldwijd zouden er ‘amper’ 1,1 miljoen van verkocht zijn.

De onlangs gelanceerde, en bij ons nog niet verkrijgbare, speciaal voor professionals ontwikkelde Surface Pro, was dan weer wel een schot in de roos. Een maand na de introductie op de Amerikaanse markt, was dat toestel uitverkocht en waren er 400.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Voorlopig wil Microsoft de tegenvallende verkoopcijfers van Surface RT bevestigen noch ontkennen.


Surface RT kwam gelijktijdig met de introductie van Windows 8 op de markt. Grote hardwareproducenten zoals Acer, Asus en Samsung kregen ook licenties om de gloednieuwe tablet te produceren en commercialiseren. Maar door de tegenvallende verkoop zouden zowel Acer als Samsung twijfelen om nog verder in de tablets te investeren.

Surface RT is sinds 14 februari te koop in België. Het is nog niet duidelijk wanneer Surface Pro bij ons verkrijgbaar zal zijn.